Valoda

Ķermeņa skrubis – efektīvs ķermeņa kopšanas līdzeklis

Kāpēc ķermeņa skrubis ir tik svarīgs ikdienas ķermeņa kopšanā?

Āda ir mūsu lielākais izvadorgāns un caur porām ādas virspusē nonāk sviedri, toksīni, šlakvielas un citi vielmaiņas galaprodukti, tāpēc svarīgi ir veikt regulāru ķermeņa ādas attīrīšanu. Skrubis palīdzēs atbrīvoties no atmirušām jeb raga slāņa šūnām, kas savukārt ļaus veiksmīgāk uzsūkties citiem ādas kopšanas līdzekļiem — ķermeņa sviestam, eļļai, losjonam vai krēmam. Tāpat skrubi ieteicams lietot, lai mazinātu ieaugušu matiņu problēmu – vasarā miljoniem sieviešu ir aktuāls jautājums par ķermeņa apmatojuma likvidēšanu. Vienalga kāda epilācijas metode tiek izvēlēta, pirms tam ieteicams veikt ādas pīlingu ar skrubi.

Kosmetologi iesaka reizi nedēļā veikt ādas attīrīšanu, lai tai būtu vieglāk elpot, lai āda justos labāk, uzlabotos tās aizsargfunkcijas un elastība. Ķermeņa skrubis īpaši aktuāls ir vasarā, taču to noteikti nepieciešams lietot arī aukstajā sezonā. 

Kādu skrubi izvēlēties?

Piedāvājums ir tik liels, ka ir viegli tajā apjukt. Galvenais jāatceras, ka ķermeņa skrubi nelieto sejai un kakla zonai – ķermenim ir viens skrubis un sejas ādai cits. Bet ņem vērā, ka arī ķermenim paredzētie skrubji var būt maigāki un rupjāki. Piemēram, skrubis uz sāls bāzes ir rupjāks, stingrāks (ideāli piemērots pēdām, elkoņiem un ceļiem) un ar lieliskām ādas detoksificēšanas īpašībām. Sāls skrubis vairāk būs piemērots normālai un taukainai ādai, un pēc tā lietošanas noteikti izmanto mitrinošu ķermeņa līdzekli. Skrubis uz cukura bāzes ir maigāks, ar vieglāku tekstūru. Piemērots visiem ādas tipiem, arī jūtīgai un ļoti sausai ādai.

Sāls – SPA visbiežāk tiek izmantoti sāls skrubji, jo tie ir visiedarbīgākie. Ķermeņa ādas attīrīšanai sāls ir tik noderīgs tāpēc, ka tas rada osmotisko spiedienu, izvelkot ārā lieko šķidrumu un toksīnus, kas sakrājušies ādas virskārtas starpšūnu telpā un stimulējot limfas plūsmu. Sāls noberž atmirušās šūnas, iztīra poras, uzlabo ādā mikrocirkulāciju, labvēlīgi ietekmē ādas elastību, tonusu un mazina celulītu.

Cukurs – īpaša vieta SPA kultūrā ir cukura skrubjiem, jo cukurs ādu ne vien attīra, bet arī baro un piesātina ar noderīgām vielām. Cukura skrubis uz ādas veido kārtiņu, kas no virspuses nelaiž cauri mitrumu, tāpēc visas aktīvās vielas, ko satur skrubis, ātri uzsūcas. Cukurs rada pīlinga efektu, tas noberž atmirušās šūnas un vienlaikus aktivizē atjaunošanās procesus ādā.

Kā pareizi lietot?

Skrubējot ādu un pēc tam uzklājot krēmu, labāku efektu gūsi, ievērojot pareizo virzienu – visas kustības jāveic virzienā uz sirdi. Dari to bez steigas, lai ne tikai iekustinātu ādas virsējo slāni, bet arī iedarbotos dziļāk. Skrubi iemasē ādā ar apļveida kustībām virzienā uz sirdi, no potītēm uz augšu un no plaukstām plecu virzienā. Masāžas kustības stimulēs asinsriti (mikrocirkulāciju ādā) un limfas atteci.

Masējot vēlams vienmērīgs spiediens uz ādu — nav nozīmes ļoti spiest un berzt, jo procedūrai jābūt patīkamai, netraumējot un nekairinot ādu.

Skrubi vēlams lietot ne biežāk kā vienu divas reizes nedēļā. Skrubi nedrīkst lietot uz iekaisušas, apsārtušas, tikko vaksētas vai epilētas ādas! Ādu papildus kairinot, var radīt iekaisumu.

Pastāv divas galvenās skrubja lietošanas metodes — mitrā un sausā. Sausā metode nozīmē to, ka skrubis tiek lietots pirms iešanas dušā, uz sausas ādas. Mitrā metode nozīmē to, ka skrubis tiek lietots dušā. Tas jāiemasē ādā, līdz abrazīvās daļiņas izšķīst. Abu metožu gadījumā jāļauj produktam dažas minūtes iesūkties, pirms tas tiek noskalots. Pēc noskalošanās ādu nosusina ar dvieli un uzklāj ķermeņa sviestu, eļļu, krēmu vai losjonu, jo skrubis burtiski atver ādu, noņem lieko, tāpēc noteikti pēc tā ir jālieto mitrinošs vai barojošs lūdzeklis, kas aizver ādu – palīdz atjaunot ādas dabisko aizsargbarjeru, ko veido plāna, neredzama hidrolipīdu kārtiņa.

Lai skaista un mirdzoša āda!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *